Doru Ciocanu Dicţionar auafed 2


(URMA ta, 2015)


ANOMALIE


În ultimul timp se vorbește mult despre anomalia de la Arionești. În împrejurimile acestei localități există o zonă de aproximativ 100 de metri pătrați în care kilogramul cântărește cu 92 grame mai mult. Acest lucru ar putea fi ușor explicat prin prezența la o anumită adâncime a vreunui câmp gravitațional generat de ceva deocamdată necunoscut.

Însă ”fenomenul de la Arionești” capătă o valoare enigmatică du­blă datorită faptului că în aceeași zonă metrul are cu 92 milimetri mai mult.


 

BIBLIOTECĂ


Biblioteca Vaticanului este divină, de aceea în ea găsești orice car­te dorești, editată oriunde și în orice epocă.

Dar dacă, tot căutând printre rafturi, o să dați de o carte scrisă într-o limbă foarte stranie, cu file de un plastic neted care nu se rupe, nu arde și nu se îndoaie, cu hărți de țări niciodată existente, cu contururi de continente, oceane, mări și râuri necunoscute, cu imagini de făpturi diferite de noi, oamenii, cu desene de animale bizare din povești, plante minunate, construcții uluitoare și mași­nării nemaivăzute, să știți că aceea e o carte extraterestră.

Arătați-i-o bibliotecarului, pentru că o caută de sute de ani și nu o poate găsi nicidecum. Imediat ce o va lua în mâini, el se va topi în aer cu tot cu carte, ca să nu reapară niciodată.

 

 

DEPOZIT


Toată informația deținută de omenire, de la crearea Terrei până în prezent, inclusiv informația despre fiecare ființă sau obiect sau chiar moleculă de pe Terra, este stocată pe o flășcă de mărimea unghiei. Această flășcă, împreună cu alte flăște cu informația des­pre alte lumi și civilizații, este depozitată într-un depozit imens aflat în Galaxia OX-9876, la 976524 ani-lumină de Terra.

Acest depozit are un volum de aprox. 800 trilioane km cubi și este o construcție divină.


ECUAȚIE


1.

Ne-am obișnuit să spunem - și acest lucru este absolut firesc - că distanța din punctul A în punctul B este aceeași ca și distanța din punctul B în punctul A. Este de la sine înțeles.

Însă la scară astronomică, distanța din punctul A în punctul B nu este egală cu distanța din punctul B în punctul A. Acest enunț a fost demonstrat prin Ecuația Hostropăț, rezolvată în 1993 de ma­tematicianul suedez Dan Hostropăț, și poate fi explicat prin faptul că Universul [nostru] se dilată continuu.

 

 

FLUTURE


La început, toți fluturii erau albi.

Apoi a fost proiectul-pilot ”Fluture”, implementat în 1302 de pic­torii-selecționeri italieni cu susținerea financiară a Vaticanului. În cadrul acestui proiect a fost elaborat Ochiul-Boului, primul fluture colorat din lume. Rezultatul l-a impresionat pe Papa de la Roma și în anul următor a fost implementat Programul Papal ”Fluture”, în cadrul căruia au fost lansate peste 2000 de specii de fluturi multicolori.

Ulterior toți acești fluturi au fost răspândiți în toată lumea, împre­ună cu cuvântul Bibliei, de misionarii papali.

 

 

INFINIT


Un infinit plus un infinit este egal cu două infinituri. Ce altceva poate însemna această egalitate decât că orice infinit este finit?

Deși este infinit de vast, infinitul este finit. De aceea și orice niciodată se va întâmpla cândva neapărat.

 

LABORATOR


Laboratorul nostru e imens, are nu știu câte mii de catedre. Actu­almente lucrez la catedra Calul lui Prjevalski.

Înainte de aceasta am contribuit la crearea mitocondriilor în secția Mitocondrii a Catedrei Celule. Acel proiect a fost încheiat - principiile de funcționare a mitocondriilor au fost elaborate și acum sunt implementate cu mult succes în întregul Laborator.

Noi, laboranții, realizăm doar partea tehnică a muncii colosale efectuate în Laborator. Când va fi totul gata - toate proiectele vor fi definitivate, toate detaliile puse la punct și teoretic funcționale - va veni Creatorul și le va da la toate viață.

 

 

MANECHIN


Era un manechin fără cap. Și fără sex, deși era îmbrăcat în haine bărbătești. Și fără picioare, și fără mâini - picioarele și mâinile se subînțelegeau - mânecile și cracii atârnau fără vlagă și se mișcau ușor când cineva trecea prin apropiere.

Tot ce avea era un tors pe un suport, iar în adâncul acelui corp cio­pârțit, fără cap, mâini și picioare - nimeni nici nu bănuia! - bătea o inimă mare.

 

 

SECUNDĂ


Durata unei secunde este diferită în toate cele aproximativ 2 mili­arde de civilizații din Calea Lactee.

 

 

SIMULTANEITATE

 

Dacă imaginea din oglindă nu face simultan aceleași mișcări cu originalul real, înseamnă că:

1. percepția dvs. imaginativă este afectată de sindromul imaginii denaturate, sau

2. mecanismul de simultaneitate a oglinzii s-a defectat.


SUPRAPUNERE


Nu se știe în ce parte a Universului se află Terra – mai aproape de centru sau mai aproape de vreo margine – pentru că Universul este infinit, dar și foarte puțin studiat.

Se știe numai că Universul [nostru] se suprapune cu marginea sa de Nord-Est-Jos peste un alt Univers, mult mai mic, de 42,4 mili­arde de ori mai mic decât Universul [nostru].

 

 

VERDE


Rodion era zvelt și frumos. Trecea prin viață bucuros de ea. Se bucura de orice dimineață cu soare, de orice floare din grădina lui, de orice fâlfâit de aripă de fluture.

Când era mic, mama îi zicea: „Zâmbește, dragu mamii. Zâmbetul îți face viața mai frumoasă”. Și el dăruia tuturor zâmbete și voie bună.

Când a venit vremea să se însoare, și-a găsit o vacă. Iar în aceeași zi pe coapsa ei, a găsit-o pe aleasa inimii lui, Liza. O muscă la fel de frumoasă și verde ca dânsul.