Mihail Vakulovski

Dona Juana

„Dona Juana (Fals tratat de mitologie contemporană)” este cea de-a patra carte a actriţei şi scriitoarei Lorena Lupu, roman blindat de-o prefaţă de Cristian Mungiu şi un interviu de Dan-Silviu Boerescu, cel care a încurajat-o pe Lorena Lupu să scrie literatură erotică.

Personajul narator al cărţii e o pasăre de noapte (şi de pradă), o „artistă” care interpretează un rol de travesti într-un local dubios, Club Bizare, marţi şi vineri, de la 22:00 la 24:00, sub numele de Don Mucho Macho. În rest, cea numită în scrisorile unui obsedat anonim Dona Juana agaţă, bea, se droghează, merge la cluburi de gay şi de swingheri şi face mult sex, şi cu bărbaţi, şi cu femei, considerîndu-se „femeia tuturor bărbaţilor şi bărbatul tuturor femeilor”.

Un roman erotic şi de aventuri, foarte bine gîndit şi scris, poveste care a fost foarte aproape să se termine tragic sau dramatic, dar care se încheie… cu bine, din punctul de vedere al personajului principal, astfel cititorul avînd, de fapt, două variante de final.

O carte despre profesie şi hobby, despre prietenie, despre libertate şi despre libertatea de a alege şi despre preţul acestei libertăţi. O carte despre viaţa de noapte, pe care o poţi citi şi ziua, şi noaptea. Lectură plăcută!

Lorena Lupu, „Dona Juana (Fals tratat de mitologie contemporană)” (roman),

 

Ed. Herg Benet, Bucureşti, 2012