„Abia aşteptăm să vă aducem Visul Românesc

Interviu cu Cosmin Covei / ŢAPINARII,

realizat de Mihail Vakulovski

 

- Salutare, Cosmin, şi felicitări pentru noul album ŢAPINARII, noul videoclip, noul turneu Anti Valentine-s Day. Să le luăm pe rînd. Albumul se numeşte „Visul Românesc” şi va apărea cu revista „Academia Caţavencu”. Ce variante de titlu aţi mai avut? De ce aţi ales să vindeţi albumul cu o revistă de umor?
- Piesa “Visul Românesc” a fost prima piesă compusă după ce a apărut Best Of–ul din 2010. De atunci ni s-a părut un titlu de album foarte potrivit. Aşa că am dat ascultare primului gînd. Salutul nostru tradiţional este “Bună seara, stimaţi intelectuali”. Noi ne poziţionăm exact în zona “ascultătorii noştri sunt mai inteligenţi decît ai lor”, aşa că ne potrivim perfect cu Academia Caţavencu.

- Cum e noul album? Dacă ai fi PR-ul revistei, ce reclamă i-ai face acum, cu cinci zile înainte de apariţie?

 

- Cu albumul ăsta, Ţapinarii devin academicieni. Ne mîndrim cu prieteni foarte dragi pe acest disc, cu care am avut plăcerea sa împărţim de multe ori scena, dar nu am avut pînă acum piese împreună. Este vorba de Ada Milea, Fără Zahăr, Alina Manole şi Cosmin Vaman. Şi nu în ultimul rînd preţul. Costă “decît 3 lei” (Ştim că nu se spune aşa. E o glumă de interior. Dacă sunteţi cititor al revistei). Este un cadou oferit de Academia Caţavencu, aşa că nu are rost să-l descărcaţi de pe net.


- Noul videoclip se numeşte „Pentru toată noaptea”. Cum alegeţi piesele pentru videoclipuri? De ce aţi ales „Pentru toată noaptea” pentru a prezenta noul album?

- Pentru că este simplă, directă, scurtă, melodică. Vom lansa videoclipul pe 4 februarie, pe canalul oficial al trupei:www.youtube.com/tapinariioficial

- „Visul Românesc” va beneficia de un turneu de lansare prin ţară, iar înaintea voastră va fi stand up comedy. Cine e intelectualul George Bonea?

- „Visul Românesc” se va lansa în turneul Anti-Valentine’s Day, după cum urmează:

 

06 februarie - Craiova - Club Play 
07 februarie - Timişoara - Club Bunker 
08 februarie - Sibiu - Atrium 
09 februarie - Braşov - Club Rockstadt 
10 februarie - Constanţa - Club Doors 
12 februarie – Tg. Mureş - Jazz and Blues 
13 februarie - Cluj - BCJ
14 februarie - Bucureşti - Club A.
 

 

Intelectualul George Bonea este artist complet, rocker, academician caţavencu şi stand-up-er. Noi vom exploata calitatea de stand–up–er, dar ne vom comporta rock cu graţia unor academicieni.

- Textele pieselor voastre se potrivesc perfect pentru Anti Valentine-s Day, fiind ironice şi destul de cinice, dar – într-adevăr – de dragoste (mai ales unele). Cum v-a venit ideea să faceţi turnee anti-Valentine’s?

- Ni s-a spus că piesele noastre de dragoste sună altfel. Acest lucru, coroborat – scuze că mă dau mare cu cuvântul acesta – l-am preluat de la Vanghelie – cu faptul că nu ne place ipocrizia specifică acestei zile, a generat acest eveniment acum 10 ani. A fost bine primit de public şi s-a transformat uşor-uşor în turneu, anul acesta ajungînd la 8 date.

- V-a luat prin surprindere întîmplarea cu noul imn al echipei de fotbal „Steaua”? (Nu te întreb dacă ţii cu vreo echipă de fotbal din România). V-aţi gîndit vreodată să scrieţi vreun imn?
- Da, a fost într-adevăr o surpriză. Am sperat că “Sunt fericit” va răsuna pe stadioane, acum 12 ani, cînd am debutat. Acum ştim sigur că Ţapinarii sună bine pe Arena Naţională şi aşteptăm ziua în care vom cânta pe stadion.

Nu ne-am gîndit să scriem imnuri, dar iată că pot deveni imnuri.


- În aceste turnee prin ţară aţi avut reacţii mai ciudate din public, public care e foarte aproape de scenă, în cluburile unde cîntaţi?
- Baloane în formă de inimioară de anti-valentine’s day, inimioare de pluş, invitaţii la show-uri erotice, cerere de dedicaţii şi mesaje în direct fără număr.

- Felicitări încă o dată, ne vedem la concertul de la Rockstadt Braşov!

- Abia aşteptăm să vă aducem “Visul Românesc”.

Cu drag!

 

www.facebook.com/tapinariioficial