Alexandra Usurelu a lansat “Suflet, rămâi pur”

După ce a prezentat în premieră pe Scena Mare a Teatrului Național primul cântec de pe următorul său album, Alexandra Ușurelu a lansat pe 8 martie videoclipul cântecului “Suflet, rămâi pur”.

Această melodie este prima de pe cel de-al doilea album la care Alexandra Uşurelu lucrează în prezent și pe care își dorește să îl lanseze în toamna acestui an.

În varianta prezentată oficial în online, cântecul se bucură de participarea extraordinară a artistului indonezian Tongam Sirait, dar și a unui grup de chitariști apartenenți tribului Batak din nordul Sumatrei.

Videoclipul a fost filmat în locuri greu accesibile, la vulcanii Sinabung și Sibayak, dar și pe insula Samosir de pe Lacul Toba, sub regia lui Florin Botea. Consilierul de imagine a fost Alin Gălățescu, care s-a declarat în nenumărate rânduri fanul Alexandrei Uşurelu, iar vestimentaţia Alexandrei a fost creată de designerul Simona Semen.

“Suflet, rămâi pur” este cântecul despre cei care aleg să rămână împreună prin oricâte greutăți ar trece. Acolo, în locurile unde am filmat, am cunoscut oameni care și-au pierdut casele sau pe cei apropiați, dar au rămas împreună cu cei pe care îi iubesc. Sunt oameni pentru care jumătatea lor a devenit casa lor”, mărturisește Alexandra Ușurelu.

Link videoclip “Suflet, ramai pur” - https://www.youtube.com/watch?v=EXHSwvOFbF8


Locurile, în care s-a filmat videoclipul noului cântec reprezintă granița dintre umbră și lumină. Indonezia este locul unde au loc aproximativ 90% din cutremurele din toată lumea. În anul 2004, nordul Sumatrei a fost grav afectat de tsunami, sute de mii de oameni pierzându-și viața, iar erupția vulcanului Sinabung din iunie 2015 a dus la evacuarea a 10.000 de oameni.