Un nou fest cultural: EMINESCHOOL Bucharest Film Festival


 

Vă anunţăm cu bucurie că pe 8 aprilie 2015, ora 17:45, la Cinemateca Union, Bucureşti, puteţi vedea filmul documentar „Keful celor de la Tiuk” (scenariu: Un Cristian, regie: Vlad Rotaru)! (Detalii – aici)


Festival de film dedicat culturii scrise, Emineschool BFF încearcă să acopere o arie de interes larg. Relația dintre literatură și film nu se rezumă la clasicele ecranizări, ea incluzând, printre altele, documentare și booktrailere. Contrar oricăror așteptări tradiționale, autorul devine un personaj cu un potențial uriaș de expresie indiferent de mediul său de manifestare. Povestea lui, pe măsură ce câștigă teren cinematografic, poate dovedi că între cele două arte, cea cinematografică și cea literară, există o relație specială. Dar, lăsând deoparte previziunile, pariul nostru este unul simplu: literatura se promovează și prin film, scriitorul va câștiga un public viitor și prin documentare, iar trailerele de carte capătă deja din ce în ce mai mult teren în promovarea literară. Pe scurt, literatura nu se va putea gândi fără experiența filmului.

EMINESCHOOL își propune să devină un punct de reper în conturarea unei arhive literare cu impact cinematografic. Ne dorim ca publicul larg să descopere literatura și prin intermediul filmului documentar centrat în jurul relaţiei dintre scriitori, publicațiile literare și edituri.
Într-un festival independent, am reunit ecranizări celebre, documentare clasice și booktrailere, dublate de dezbateri și lansări de carte.

EMINESCHOOL propune o formulă de a îmbina rețeta de succes a marelui ecran cu imaginile - document cu scriitori români şi străini, o soluție concretă de a prezenta scriitorii publicului tânăr (și școlar) altfel decât în modul obișnuit.

Emineschool BFF vă invită la trei zile de proiecții, discuții și întâlniri cu scriitorii la cinema și cu filmul prin literatură.

Festivalul este unul independent, această primă ediție fiind una necompetițională. Fiecare ediție va încerca să aducă în fața publicului ecranizări celebre, dar și avanpremiere și premiere ale documentarelor cu și despre scriitori. Români și nu numai.

 

Programul complet, aici


Filmul documentar „Keful celor de la Tiuk” e programat pe 8 aprilie 2015, ora 17:45!

 

Emineschool Bucharest Film Festival

Festival independent de film cu specific literar

(ediție pilot)

6, 7, 8 aprilie, la Cinemateca Union, Bucureşti

http://emineschool.ro/