Interviu cu Sergo/Guerrillas

realizat de Mihail Vakulovski

 

 

 

- Salutare, Sergo. Guerrillas, formaţia în care activezi ca şi chitarist, a fost una din puţinele trupe româneşti de la festivalul Artmania. Cum a fost concertul din acest an?

- Salut. Da, suntem norocoşi că în acest an pentru prima dată am reuşit să ajungem şi la Artmania, un festival care de mult timp era în vizorul nostru. Am avut parte de un public extraordinar, chiar nu ne aşteptam să iasă chiar aşa bine, o atmosferă plăcută, sper să revenim la acest festival.

 

- Aţi cîntat pe noua arenă a festivalului. Cum îţi pare ideea asta – de a-i separa pe artiştii români de cei străini, care au cîntat în Piaţa Mare?

- Din câte am înţeles, timpul scurt alocat pentru acest eveniment în Piaţa Mare a dus la această alternativă, care s-a dovedit să fie una destul de bună. În plus, noua arenă a festivalului pare, cel puţin în acest an, că a fost dedicată mai mult underground-ului autohton. Bineînţeles că multe trupe de la noi ar merita să cânte pe aceeaşi scenă cu trupele străine, deoarece avem tot mai multe trupe care cântă bine.

 

- Cum vi s-a părut festivalul în general? Ce formaţie v-a impresionat cu concertul lor live de la Sibiu?

- Din păcate, noi am participat la acest festival doar în ziua cântării, până în acest an eu nu am mai fost la acest festival, dar pot spune că am fost impresionat din toate punctele de vedere, de fapt nici nu mă aşteptam la altceva. Mie personal mi-au plăcut Lacuna Coil, e singura trupă pe care o ştiam mai bine şi chiar sunt fericit că am reuşit să îi văd.

 

- Ce mai face Guerrillas? Cum a decurs turneul de lansare a albumului? Pregătiţi un nou material sau v-aţi fixat atenţia pe concerte?

- Momentan ne străduim să finalizăm viitorul material, mai avem de făcut câteva piese şi sper ca în acest an să intrăm în studio. Turneul de lansare a fost extraordinar, am vizitat foarte multe locuri noi din aproape toată Europa, am cunoscut o mulţime de oameni noi şi extraordinari, a fost o experienţă de neuitat. Am reuşit să cântăm la câteva festivaluri destul de cunoscute de afară alături de multe trupe preferate: THE HAUNTED, MADBALL, CATARACT, SKINDRED, PRO-PAIN etc. Tocmai de aceea acum încercăm să scoatem un nou album, pentru a ne putea continua drumul început.

 

- Urmează Peninsula, un festival la care aţi mai cîntat. Prin ce se deosebeşte pentru voi, artiştii, o cîntare într-un club şi una în cadrul unui festival? Unde vă simţiţi mai bine?

- Mda, nu ştiu, e a doua oară în acest an în care sunt întrebat de Peninsula. Din păcate, nici în acest an nu vom ajunge la acest festival, sperăm la anul. Am cântat de vreo 4 ori şi ne place foarte mult acest festival, dar vom vedea la anul ce se va întâmpla. Legat de diferenţa dintre o cântare în club şi cea în cadrul unui festival, cum am mai spus şi cu alte ocazii, pentru noi, trupa GUERRILLAS, nu există nici o diferenţă, când suntem pe scenă încercăm să dăm totul şi să oferim un show cât mai bun.

 

- Mulţumesc, succes, norock!

- Mulţumim şi noi nespus de mult pentru sprijinul şi interesul acordat... şi mult ROCK!

 

(18 august 2011)