Mihail VAKULOVSKI

in dialog cu Vali RAUCA de la GRIMUS

 

foto: M. Vklvsk

- La STUFSTOCK ati cintat pe scena mare, la Marina Park, la o ora potrivita pentru un festival rock, nu la amiaza, cind toata lumea era in mare. Asta a contat cumva pentru voi?

- Sigur ca a contat, din mai multe motive. Ca elemente de show la Stufstock am folosit artificii si un stroboscop, care nu ar fi avut acelasi impact vizual daca erau folosite pe lumina zilei. Datorita orei la care am cantat, am fost televizati in direct pe TVR2. Oricum, noaptea da o aura mai speciala oricarui concert, publicul parca este mai dispus a se lasa purtat de muzica si, in consecinta, concertul este mai reusit.

- Cum v-ati simtit in timpul concertului vostru? Cum v-a parut publicul?

- Ne-am simtit excelent, conditiile de concert au fost foarte bune, punctualitatea organizatorilor a facut posibila si intrarea noastra in emisie, spre deosebire de anul trecut, cand, din cauza concertului Phoenix, care s-a extins cu mult peste orarul alocat trupei, alte cateva formatii ce urmau nu au mai prins emisia. Anul acesta totul a decurs cat se poate de ok. Publicul nostru a fost neasteptat de plin de energie pentru ora relativ tarzie la care am concertat, ne-au aplaudat si au cantat cu noi pana la final.

- Ce trupe de la festival v-au placut? V-a surprins cineva?

- Din pacate, nu am reusit sa ajungem decat sambata la festival, dar am prins o zi bogata in care ne-au placut cei de la „The Dandy Warholes” (SUA) si Klimt 1918 (Italia). Show-uri de zile mari, asa cum ne obisnuisera, au mai facut Kumm si Travka, iar la scena de pe plaja am avut parte de un rasarit de soare incredibil pe muzica extrem de potrivita a trupei Electro Griot (Mali/SUA/Romania).

- Ati reusit sa vedeti ceva la scena mica, la PAPA LA SONI, unde au cintat „tinerele talente”, trupele mai noi? V-a impresionat cineva?

- Pe majoritatea trupelor „tinere talente” noi le cunosteam dinainte de festival. Sunt trupe promitatoare din noul val, dintre care ne-au impresionat in primul rand clujenii nostri de la The Mushroom Story (alternativ-funk) si Mauser(alternativ-indie). Din Bucuresti ne-au placut Tep Zepi (stoner-rock) si The Mood (alternativ-indie). Toate trupele au avut prestatii apreciate.

- Prin ce se deosebeste, din punctul vostru de vedere, festivalul de la Vama Veche, Stufstock, de alte festivaluri?

- In primul rand prin locatie, faptul ca se afla „la capat de lume”, sub tutela Marii Negre, il face foarte special si unic in peisajul romanesc. Mai apoi prin „atmosfera Vama-Veche”, care, chiar daca nu mai este la fel ca pe vremuri, te indeamna in continuare sa fii boem si sa te bucuri de libertate si, nu in ultimul rand, prin oameni ca Mircea Toma, care se lupta pentru ca noi, cei cu mintea deschisa, sa avem parte de acest loc special.

(22 august 2007, Brasov-Cluj)

Redactia: Mihail VAKULOVSKI, Alexandru VAKULOVSKI, Carmina TRAMBITAS
© grafica: Dan PERJOVSCHI; Webdesign & Webmaster: Viorel CIAMA
E-mail: revista.tiuk@gmail.com Site gazduit de http://reea.net